ik Ati

ben in 2001 afgestudeerd als illustrator aan de kunstacademie Minerva te Groningen. Tijdens mijn opleiding wist ik al dat ik na mijn academie-periode ongebonden wilde gaan werken.

Onder de naam Studio Spruit begon ik met drie medestudenten een ontwerpstudio. Na het ontspruiten en drie jaren werkervaring, maakte ik een doorstart met mijn tweelingzus Anne onder de naam Zus&ik.

In 2011 kregen we de opdracht om een kaartenlijn te realiseren voor Kaartje2go, een online kaartenbedrijf. Binnen een aantal jaren hebben we een grote collectie hippe wenskaarten ontworpen. Meerdere kaartensites zijn ondertussen bekend met ons werk.

Naast Zus&ik werk ik onder eigen naam als illustrator en autonoom kunstenaar. Mijn kunst is online te bekijken en te koop op ativantwillert.com

ik illustrator

Voor mijn illustraties en ontwerpen gebruik ik verschillende materialen en tekenprogramma’s. De opdrachten die ik krijg zijn zeer divers, dat maakt mijn werk als illustrator zo boeiend. Van kinderboeken tot animaties. Verder ontwerp ik posters.

Het ontwerpen en illustreren begint voor mij altijd op papier met het maken van schetsen. Zo bewaar ik samen met mijn opdrachtgever de vrijheid in mijn werk. Ideeën ontstaan door goed om me heen te kijken naar mens, natuur en kunst.