ik Ati

ben in 2001 afgestudeerd als illustrator aan de kunstacademie Minerva te Groningen. Tijdens mijn opleiding wist ik al dat ik na mijn academie-periode ongebonden wilde gaan werken.

Onder de naam Studio Spruit begon ik met drie medestudenten een ontwerpstudio. Na het ontspruiten en drie jaren werkervaring, maakte ik een doorstart met mijn tweelingzus Anne onder de naam Zus&ik.

In 2011 kregen we de opdracht om een kaartenlijn te realiseren voor Kaartje2go, een online kaartenbedrijf. Binnen een aantal jaren hebben we een grote collectie hippe wenskaarten ontworpen. Meerdere kaartensites zijn ondertussen bekend met ons werk.

Naast Zus&ik werk ik onder eigen naam als illustrator, vormgever en autonoom kunstenaar.

illustraties

Voor mijn illustraties en ontwerpen gebruik ik verschillende materialen en tekenprogramma’s.

De opdrachten die ik krijg zijn zeer divers, dat maakt mijn werk als illustrator zo boeiend. Van kinderboeken en wenskaarten tot animaties.

Verder ontwerp ik logo’s, posters en huisstijlen. Ontwerpen begint voor mij altijd op papier met het maken van schetsen. Zo bewaar ik samen met mijn opdrachtgever de vrijheid in mijn werk.

Ideeën ontstaan door goed om me heen te kijken naar mens, natuur en kunst.

kaarten

Voor Zus&ik ontwerp ik geboorte-, trouw-, verhuis- en jubileumkaarten. Daarnaast bestaat er een collectie kinderfeestje kaarten van onze hand.

Onze kaarten zijn online verkrijgbaar via Kaartje2go, Hippe-geboortekaartjes en MyCards.

Uiteraard ontwerp ik kaarten en illustraties in opdracht.

kunst

Het autonome werk als schilder en tekenaar is naast mijn werk als illustrator en vormgever een fijne afwisseling. Kunstenaar zijn is voor mij de vrijheid hebben in mijn werk. Ik hoef me niet te houden aan regels want die maak ik zelf.

Als kind was ik dagelijks in het atelier van mijn moeder Bea van Twillert. Van haar leerde ik veel over de basis van het schildersvak, diverse technieken en kreeg ik verschillende materialen aangereikt.

Op Minerva heb ik geleerd vrij te denken, waardoor ik de eigenheid in mijn werk kon creëren.